Fem fördelar med fjärrvärme

1. Priset på fjärrvärme är stabilt

På en ständigt föränderlig elmarknad med priser som går upp och ned så kan du som fjärrvärmekund vara trygg. Fjärrvärmepriset påverkas knappt av elpriset och därför behöver du inte oroa dig för att fakturan en viss månad ska skjuta i höjden.

2. Resurseffektiv uppvärmning

Fjärrvärme tar tillvara på energi som annars hade gått åt spillo. Beroende på var du bor kan uppvärmningen i ditt hus eller din fastighet komma ifrån restvärme från industrier. Energi som annars hade gått förlorad.

3. Pålitlig året runt

Till skillnad från elnätet där det kan uppstå avbrott och störningar med jämna mellanrum så är fjärrvärmenätet väldigt stabilt. Fjärrvärmen påverkas inte av åska, snöoväder eller stormar. Korta avbrott märks inte av då värmen i huset håller sig kvar i några timmar. När det är som kallast ute och värmen behövs som mest är fjärrvärme ett pålitligt alternativ.

4. Behagligt inomhusklimat

Värmen i fastigheten kontrolleras från en central, ofta liten i storleken jämfört med andra uppvärmningformers utrustning. Centralen distribuerar värme ut i fastigheten och gör så att du får varmvatten och en behaglig inomhustemperatur. Du slipper lukt, buller, surr och rök.

5. Enkel att hantera

När fjärrvärmecentralen är inställd efter husets behov så sköter den i princip sig själv. Går temperaturen utomhus ner så distribueras mer värme ut i husets element. I Karlstad ingår dessutom all service och reparation eftersom vi äger fjärrvärmecentralen i ditt hus. Behöver du service når du oss dygnet runt årets alla dagar och det ingår i priset.