Koppla in utrustning i din mediabox

Du har fått en mediabox för att ta emot de tjänster du valt att använda. Här hittar du information om hur du använder din box.

Hur använder jag min mediabox?

Din mediabox monteras i din fastighet och kopplas till fiberanlutningen, sen behöver du själv ansluta till exempel din egen eller av leverantören tillhandahållen utrustning.

Vilket port du väljer att koppla din utrustning spelar ingen roll då vi har så kallad "free seating" på våra mediaboxar. Men, ett enda undantag, om du har en Inteno med 8 stycke gula LAN portar, så ska du inte koppla in något i den svarta porten märk med "WAN".

Kom igång-hjälp

Som ny i nätet kan du ta del av vår Kom igång-hjälp. Kom igång-hjälpen erbjuds via våra kollegor på Bredbandshjälp och ingår i anslutningspriset! De kan hjälpa dig med att koppla dina enheter i mediaboxen på rätt sätt.

Du får ta del av hjälpen genom att ta kontakt med vår kundservice.

Karlstads Energi äger mediaboxen

Du får en mediabox av oss när du skaffar fiber och det är vi som äger den. Det innebär att när du behöver hjälp finns vid alltid här och vid exempelvis flytt ska mediaboxen lämnas kvar!

Behöver du hjälp att flytta mediaboxen? Hör av dig!

Om du behöver hjälp att flytta din mediabox eller ta ner den tillfälligt vid exempelvis omtapetsering vill vi att du hör av dig till oss. Det är nämligen lätt hänt att de ömtåliga fiberkablarna går av om det inte görs helt rätt.

Problem med anslutningen?

Vi jobbar ständigt med att förbättra driftsäkerheten i vårt stadsnät, men ibland händer det att något strular. Om du har problem med din anslutning behöver du först göra en felanmälan till din tjänsteleverantör. Om de inte kan se vad felet är så kommer de kontakta oss och ge oss all information vi behöver för att ta vid och lösa problemet.

Jag har ingen mediabox

Om du bara har bredbandsuttag och vill ha internet, tv och telefoni kan du skaffa en mediabox för att lättare ansluta dina tjänster och för att få bästa kvalitet. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Fastighetsnät?

Vill du ha hjälp med att bygga fastighetsnät? Kontakta oss så hjälper vi dig.