Priser och förfrågningar

Här hittar du priser för vad det kostar att ansluta sig till stadsnätet och du kan skicka in prisförfrågan om flytt av anläggning eller utrustning.

Prislista stadsnätsarbeten

Här hittar du prislistan för våra arbeten i stadsnätet. Exempelvis kostnad för nedtagning av mediabox eller avgrävd kabel!

Tjänst eller produkt

Pris inkl. 25% moms

Kommentar

Anslutning till stadsnätet - tätort

Från 20 000 kr

En engångskostnad för att gräva ner och koppla in fiber i din bostad/fastighet. Priset varierar beroende på avståndet från fastigheten till fiberkanalisationen.

Anslutning till stadsnätet – landsbygd

Från 24 000 kr

En engångskostnad för att gräva ner och koppla in fiber i din bostad/fastighet. Priset varierar beroende på avståndet från fastigheten till fiberkanalisationen.

Tillfällig nedtagning av mediabox

0 kr

Till exempel vid tapetsering.

Flytt av mediabox

0 kr

Om du vill flytta din mediabox till något annat ställe i huset. Kostnad kan tillkomma beroende på om den befintliga fiberkabeln räcker eller om det behövs en ny.

Mediabox

0 kr


Mediabox med bottenplatta och kabel tv-modul

1 500 kr

Kabeltv-modul behövs om du vill kunna beställa kabeltv-tjänster (möjligt i villor och i flerbostadshus där det är beställt av fastighetsägaren). Bottenplattan möjliggör montering i vägg. Installation ingår inte, 950 kr tillkommer.

Strömadapter till mediabox

0 kr

Adaptern hämtas hos vår kundservice på Orrholmsgatan 15.

Reparation

Från 1 025 kr

Om fiberkabeln inne i fastigheten skadats eller om mediaboxen måste bytas. Priset beror på hur stor skadan är. Ny mediabox ingår inte.

Avgrävd kabel på egen tomt

Från 3 500 kr

Vid avgrävning eller skada på fiberkabeln på egen mark. Framkörningsavgift ingår. Timpris för fibermontör tillkommer.

Återaktivering av anslutning

1 500 kr

Om du valt att inte ha din stadsnätsanslutning aktiv kan du återaktivera den om du vill. Du betalar ingen näthyra under din inaktiva period, men debiteras 1 500 kr vid återaktivering.

Återaktiverig av anslutning efter obetald näthyra eller anslutningsavgift

500 kr

En avgift på 500 kr inkl moms tas ut när vi öppnar en anslutning igen efter ha stängt ner den på grund av obetald näthyra eller anslutningsavgift.

Ledningsanvisning

Kostnadsfritt

Helgfri vardag kl. 07.00-16.00. Begär ledningsanvisning hos Ledningskollen. Länk till annan webbplats.

Flytt av anläggning eller utrustning

Behöver du flytta på någon av våra anläggningar eller utrustningar? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en offert.

Cirkapriser för flytt av anläggning inom närområdet (där befintliga fiberkablar och övrig utrustning kan flyttas till nya platsen):

  • Kabelskåp: 10-30 000 kronor
  • Kabelbrunn: 10-30 000 kronor