Flerbostadshus och BRF

Här kan du som äger eller bor i ett flerbostadshus läsa om vad en anslutning till stadsnätet innebär och hur du gör för att ansluta.

Vad ingår i stadsnätet?

Som ansluten BRF får ni via stadsnätet tillgång till:

 • Snabbt och prisvärt bredband med internethastigheter 10-1000 Mbit/s
 • Ett stort tv-utbud samt telefoni.
 • En pålitlig och framtidssäker anslutning från en trygg och lokal aktör.
 • Valfrihet när det kommer till leverantör och tjänster.
 • Kollektiva gruppanslutningar till förmånliga priser.
 • En mer attraktiv bostad inför eventuell försäljning

En anslutning till stadsnätet är en långsiktig investering eftersom värdet på fastigheten sannolikt ökar. Med fiber kan du dessutom känna dig säker på att du har teknik som klarar av framtidens utmaningar.

Vad kostar anslutningen?

Det beror på vilken typ av fastighet som ska anslutas och hur nära stadsnätet fastigheten ligger.

Hur blir fastigheten ansluten?

Fastighetsägare

Som fastighetsägare kan du via stadsnätet ge dina hyresgäster full valfrihet att välja bland hundratals tjänster från en mängd olika leverantörer. Kontakta oss för att ansluta din fastighet till stadsnätet.

Boende

Om du som boende i ett hyreshus vill ha fiberanslutning kan du antingen kontakta din fastighetsägare eller höra av dig direkt till oss. Då skickar vi material till din fastighetsägare med information om vad en anslutning till stadsnätet innebär. Vi på Karlstads El- och Stadsnät tycker att det är en självklarhet att du som hyresgäst ska kunna välja den leverantör som passar dig bäst, och enbart betala för det du behöver.

Styrelse

Om du är kontaktperson eller sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening eller samfällighet kan du kontakta oss eller göra en intresseanmälan direkt i vårt formulär så hör vi av oss med mer information. Vill du så bokar vi gärna in ett möte för att berätta mer om alla fördelar med det öppna stadsnätet.

Boende

Som boende i en bostadsrättsförening eller samfällighet kan du kontakta föreningens styrelse för att framföra ditt intresse för stadsnätet. Det är sedan upp till styrelsen att fatta beslut om de vill kontakta oss för att göra en intresseanmälan.

Hur går det till?

Fastigheten ansluts med fiber till en överlämningspunkt. Vid överlämningspunkten installeras utrustning som ansluter samtliga lägenheter via föreningens fastighetsnät.

Som ägare till eller boende i ett hus med max sex lägenheter är processen för anslutning enklare.

Anslutningen steg för steg:

När du som fastighetsägare eller styrelse kontaktat oss med ditt intresse påbörjar vi processen med att erbjuda din fastighet en anslutning till stadsnätet.

 1. Vi kontaktar dig och träffas för ett uppstartsmöte.
 2. Vi besiktar din fastighet.
 3. Vi lämnar en offert på anslutningen. Självklart alltid kostnadsfritt!
 4. Du som fastighetsägare/styrelse fattar beslut och beställer en anslutning.
 5. Du som fastighetsägare/styrelse bygger fastighetsnät. Vi hjälper gärna till med att ta in offert för detta så att lösningen blir så kostnadseffektiv som möjligt.
 6. Fastigheten och lägenheterna ansluts till stadsnätet.
 7. De boende väljer bland vårt breda utbud av tjänster och leverantörer – eller tecknar ett kollektivt avtal för hela föreningen!