Anslut ditt företag

Saknar ditt företag eller fastighet fiber från Karlstads Stadsnät? Hör av dig så hjälper vi till att hitta rätt lösning för just ert behov. Pris från 650 kr/mån.

David Aspnor, företagssäljare stadsnät

Mejl: david.aspnor@karlstad.se

Telefon: 054-540 74 17

Det enkla och lokala valet

Stadsnätet erbjuder både små och stora företag en pålitlig och framtidssäker bredbandsuppkoppling. Eftersom vi är ett öppet nät så väljer du själv vilken leverantör och vilka hastigheter du vill ha på ditt bredband. Här kan du se alla tjänster och leverantörer i vårt nät. Länk till annan webbplats.

Vi hjälper dig hela vägen från rådgivning kring företagets behov till beställning och installation av utrustning. Det ska vara smidigt att skaffa stadsnät.

Tre anledningar till att välja stadsnätet:

  • Full frihet: Känn dig inte låst. Hos oss väljer du själv vilka leverantörer och hastigheter du vill beställa. Är du inte nöjd är det bara att byta.
  • Pålitligt och kraftfullt: Med bredband via fiber behöver du inte bekymra dig över kassasystem som hänger sig eller teamsmöten som laggar. Fiber funkar lika bra oavsett väder, vind och antal användare i nätet.
  • Det lokala valet: Vi har all vår personal i Karlstad och är alltid nära till hands om problem uppstår. Vi hjälper dig hela vägen från beställning till installation.

Äger du fastigheten?

Om fiber inte finns indraget i fastigheten behöver vi gräva fram en fiberkabel. Det här kräver lite längre planering och tidsåtgång beroende på hur långt ifrån en befintlig fiberkabel fastigheten är belägen. Gör en intresseanmälan så berättar vi mer.

Hyr du en lokal?

Är ditt företag beläget i en redan ansluten fastighet finns en så kallad switch i fastigheten. För att ansluta ditt företag behöver vi dra en fiberkabel från switchen till den lokal du önskar ansluta. Ett sånt arbete går fort men kräver tillåtelse från fastighetsägaren. Du kan läsa mer om det här.

Varför ska vi välja stadsnät från Karlstads Energi?

Eftersom stadsnätet bygger på fiberoptik kan vi erbjuda er en anslutning med fantastisk kapacitet. Fiber är det överlägset bästa sättet att överföra digital information på, både nu och i framtiden. Fiberoptiken ger en säkrare infrastruktur och ett stabilare nät, vilket ger ert företag en anslutning att lita på.

Med fiber via vårt stadsnät får ert företag:

  • Internet, TV och telefoni i samma ansluning
  • Hög prioritet av våra tjänsteleverantörer vid felhantering
  • Internethastigheter upp till 1 Gbit/s i båda riktningar
  • Alla möjligheter som ryms inom IoT – Internet of Things
  • En framtidssäker anslutning som svarar upp mot morgondagens krav

Vi erbjuder ert företag full frihet. Tack vare att stadsnätet är ett så kallat öppet nät finns det flera olika tjänsteleverantörer att välja mellan. Leverantörerna konkurrerar på lika villkor vilket ger bästa förutsättningar för er som kund – hög kvalitet till ett lågt pris.

Om ert företag idag har en ADSL-lösning för internet är det hög tid att uppgradera till fiber. ADSL är en föråldrad teknik som ursprungligen är byggd för telefoni och kallas ibland "Internet via telefonjacket". Med ADSL är fastigheten ansluten till internet via en koppartråd med relativt dålig kapacitet.

Fler och fler ADSL-stationer släcks ner runt om i landet och här i Karlstad är nedsläckningen redan igång. Varje år riskerar ett stort antal företag att stå utan bredband om de inte ansluter sig till stadsnätet i tid. För att det inte ska hända ert företag är det klokt att ansluta till fiber nu, har ni otur kan er ADSL-anslutning släckas redan nästa år.

Vi är väldigt stolta över att vara lokala. Vi har hela vår verksamhet här i Karlstad och ni är varmt välkomna in på en kaffe om ni har vägarna förbi. Med hela personalstyrkan i Karlstad kan vi dessutom hålla en hög driftsäkerhet med väldigt få och korta driftstörningar.

Vår största prioritet är att finnas till och verka för Karlstadsbornas bästa. Det är det viktigaste för oss.

Varför ska vi välja fiber framför en mobil uppkoppling?

Den trådlösa mobilkommunikationen (3G/4G/5G) är ett jättebra komplement till den trådbundna fiberanslutningen. Trådlöst är fantastiskt bra när ni rör på er och använder era mobila enheter, exempelvis på stan eller på kundbesök.

Men på plats på jobbet, där ni ställer helt andra krav på stabilitet och kapacitet, finns det dock inget alternativ som är bättre än fiber. Ni vill ju ha en stabil uppkoppling för videomöten och arbete i molnlagrade filer.

Fiber, främst genom vårt kommunala stadsnät, gör det också möjligt för företag att utveckla system och tjänster med höga krav på stabil anslutning. Där är fiber i dagsläget det absolut bästa alternativet.

Dagens mobilmaster som sänder ut 3G och 4G är anslutna med just fiber, vilket säger en hel del om var kraften finns.

5G-Tekniken kommer absolut att erbjuda bättre kapacitet än sin föregångare, men fokus hos leverantörerna ligger inte på hushållen. 5G utvecklas stället främst för framtida samhällstjänster, för kunna styra smarta bilar, industrier och övervaka elnätet. Fredrik Tufvesson, 5G-expert och professor i radiosystem vid Lunds tekniska högskola rekommenderar fiber framför mobilkommunikation:

”Mobilkommunikation är ett bra komplement. Men fiber kommer – för överskådlig framtid – att ha högre kapacitet. Vänta inte på 5G.”

Vill ni veta mer om framtidens uppkopplade samhälle? Vi kommer gärna ut till ditt företag och berättar! Välkomna att höra av er.