Other languages

Karlstad el- och stadsnät itself does not provide a translation of the website into other languages, the primary language for the website is Swedish.

If you want to access the information in languages other than Swedish, you as a visitor can use external services to translate the content.

An example of such a service is Google Translate from Google. By you as a visitor using such a function, your visit will be tracked by the external party, for example Google.

Google translate Karlstadnat.se
Regnbåge El- och Stadsnät

Karlstads El- och Stadsnät beviljas stöd på 12,5 miljoner

Karlstads El- och Stadsnät kan idag stolt meddela att vi beviljats stöd på 12,5 miljoner kronor från Post- och Telestyrelsen (PTS). Pengarna ska gå till att genomföra en omfattande fiberutbyggnad på landsbygden.

– Det känns fantastiskt – nu kan vi äntligen erbjuda fler kunder ute på landsbygden en anslutning till stadsnätet. Många har verkligen längtat och väntat länge på det här, säger Anette Eriksson, stödsamordnare på Karlstads El- och Stadsnät.

Det beviljade stödet kommer att möjliggöra en betydande infrastrukturutveckling och förbättra tillgängligheten till snabbt och pålitligt bredband för boende på landsbygden. Stödet, som är avsett att användas inom en treårsperiod, gäller 236 utpekade adresser i bland annat Molkom, Segerstad och Väse.

– För oss är det här en viktig milstolpe i arbetet med att säkerställa att även de som bor på avlägsna platser har tillgång till modern och högkvalitativ digital kommunikation. Vi är väldigt tacksamma för det stöd vi fått från PTS och ser fram emot att påbörja utbyggnaden av fibernätet, säger Anette Eriksson.

Den planerade fiberutbyggnaden kommer inte bara att förbättra möjligheterna till snabbt och stabilt bredband för de boende på landsbygden, utan också bidra till ökad tillgänglighet för digitala tjänster inom omsorg och trygghet, distansarbete och en förbättrad livskvalitet för de boende.

– Ingen ska behöva flytta från landsbygden på grund av att man hamnar i ett digitalt utanförskap, säger Anette Eriksson.

Fakta: De här områdena beviljas stöd

  • Bomstad: 33 st byggnader
  • Molkom omland: 73 st byggnader
  • Södra Segerstad: 26 st byggnader
  • Väse omland: 47 st byggnade
  • Mangstorp: 15 st byggnader
  • Grava omland: 42 st byggnader


För mer information vänligen kontakta:

Anette Eriksson, stödsamordnare, Karlstads El- och Stadsnät
054-540 73 66 / anette.eriksson@karlstad.se

Elin Bertilsson, stadsnätschef Karlstads El- och Stadsnät
054-540 80 13 / elin.bertilsson@karlstad.se

 

Sidan publicerad: 2023-11-16

Hittade du rätt information på sidan?

El
Fiber