Sidan uppdaterad: 2024-05-31

Karlstads Energi gör sin hittills största solcellsaffär

Med solceller från Karlstads Energi kan emballage- och pallföretaget Kjell & Co täcka cirka 40 procent av sin årliga elförbrukning. Anläggningen som blir klar i sommar är Karlstads Energis hittills största solcellsaffär.

– Det känns jättebra att fler kunder idag investerar i solceller som bidrar till mer förnybar el i systemet, säger Erik Kornfeld, vd på Karlstads Energi.

Kjell & Co i Karlstad har under 30 år jobbat med återbruk genom att bland annat reparera och magasinera lastpallar. Taket på produktionsbyggnaden, som motsvarar ungefär 50 villatak, kommer att producera 490 000 kWh per år. Detta täcker cirka 40 procent av företagets årliga elförbrukning.

– Vi är ett familjeföretag och redan när pappa grundade företaget var hållbarhet viktigt för honom, från den första lastpallen han tog in. Nu vill vi fortsätta jobba med hållbarhet, kortsiktigt och långsiktigt och minska våra utsläpp, samtidigt som vi vill se framåt och utveckla bolaget. Därför känns det stort att vara Karlstads Energis hittills största solcellskund, säger Johan Kjell, vd på Kjell & Co.

Genom att investera i solceller på en av deras anläggningar kan de spara in stora mängder elförbrukning som kommer täcka den dagliga driften av hyvel, maskiner och laddning av truckar.

– I framtiden hoppas vi att investeringen även genererar en intäkt. Faller det här väl ut finns planer att utöka med solceller på fler av våra fastigheter, säger Johan.

Största solcellsaffären hittills

Karlstads Energi har erbjudit solceller till privatpersoner och företag i tre år. Affären med Kjell & Co blir bolagets hittills största solcells-affär.

– Eftersom en av våra viktigaste frågor är hållbarhet är det extra roligt att erbjuda solceller till ett bolag som redan aktivt jobbar cirkulärt och med återbruk. Nu hoppas jag att fler följer Kjell & Co:s exempel och ser alla långsiktiga miljöfördelar med en sådan här investering, säger Tobias Håkansson, säljare på Karlstads Energi.

Karlstads Energi har i denna affär samarbete med Nordic Solar som installerar solcellerna. Solcellsanläggningen väntas vara klar sommaren 2024.

Vill du veta mer?

Hitta och läs mer nyheter från Karlstads Energi