Sidan uppdaterad: 2024-05-15

Hållbarhet
Miljö

Succé när sopbilen återvänder till förskolan

Närmare 500 miljöhjältar från åtta förskolor i Karlstad får under vecka 20 besök av Karlstads Energi och en av bolagets sopbilar. Barnen får slänga skräp direkt ner i sopbilen, provsitta förarsätet samt återvinna förpackningar i en magisk återvinningsmaskin.

Karlstads Energi arbetar vi för att öka kunskapen om återbruk och återvinning hos Karlstadsborna. Under vecka 20 genomförs tredje upplagan av konceptet ”Sopbilen i förskolan” där åtta förskolor i kommunen får besök under veckan och där barnen får möjlighet att provsitta en sopbil och delta i en källsorteringslek. Projektet är ett samarbete med barn- och ungdomsförvaltningen som genomför detta som en del av sitt miljö- och klimatarbete.

”Det är viktigt att inget skräp hamnar i naturen”

Selma tycker det är viktigt att skräpet inte hamnar i naturen, utan att det är bättre att sopbilen tar hand om det. De har under dagen lärt sig att glas kan bli något nytt om det återvinns och att bussar kan köras på gamla bananskal. Barnen skrattar glatt när de säger att bussarna pruttar ut deras gamla bananskal som biogas.

– Barnen kan så mycket om sortering och sopor, det är underbart att veta att framtiden är ljus, säger Catrine Persdotter, hållbarhetskommunikatör, Karlstads Energi.

Vill du veta mer?

Hitta och läs mer nyheter från Karlstads Energi