Svartfiber

Svartfiber är en punkt-till-punkt-förbindelse som ert företag hyr av oss och där ni själva bestämmer vilken kapacitet och utrustning ni vill ha.

Vad innebär det att ha svartfiber?

Med en svartfiberanslutning kan ert företag satsa på en digital infrastruktur och själva ta hand om företagets datakommunikationsutrustningen, såväl internt som externt.

CEASAR2

Vi levererar en säker och övervakad förbindelse efter önskemål enligt CESAR2. Det är ett centralt system för accesser som ger operatörer möjligheten att direkt få åtkomst till vårt stadsnäts lokala accesser. Läs mer om CEASAR2. Länk till annan webbplats.

Hur går det till?

Vår överlämning sker vanligen med SC/UPC-kontakt i ODF eller motsvarande. Överlämningspunkt i fastigheten brukar vara i ett gemensamt utrymme som i exemplevis en fjärrvärmecentral eller en elcentral.

Svartfiber beställs parvis eller som monofiber. Vill ditt företag ha högre säkerhet och tillgänglighet så väljer ni två eller flera förbindelser på samma sträcka, eller redundanta fibervägar.

Vad kostar det?

Priset består av en engångsavgift som varierar beroende på antalet fiberpar och eventuella kostnader för att bygga ut nätet. Utöver det betalar ni en månadsavgift som styrs av avståndet mellan adress A och adress B samt avtalstiden.

Service

Det finns flera servicenivåer att välja på. Servicenivå 0 ingår i tjänsten. Önskar ni en högre servicenivå beställer ni den genom att kontakta oss.

Servicenivå 0: felanmälan kan göras under kontorstid kl. 08:00-17.00 till support.stadsnat@karlstad.se eller på telefon 054-540 74 16.

Servicenivå 1 och 2: felanmälan kan göras dygnet runt, alla dagar till support.stadsnat@mittnat.nu eller på telefon 054-5407416.

Kontakta oss för offert

Om ni vill veta mer om att svartfiber så kan ni kontakta oss för rådgivning och offert.