Vårt uppdrag

De flesta tänker inte på oss. Men vi finns med dig dygnet runt

Karlstads Energi erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare för dig att leva ett mer hållbart liv. Vi gör dina dagar ljusare, varmare och tryggare.

Energi- och återvinningstjänster som får dig och miljön att må bra

Vi får dina lampor att lysa, din ugn att fungera och vi laddar din mobiltelefon. Vi värmer dig i duschen eller badkaret och vi förser dina skärmar med information och underhållning. Omkring 42 000 hushåll och företag nås av vår förnybara el och över 50 000 Karlstadsbor njuter av vår fjärrvärme hemma, i skolan eller på arbetet. När vår relation fungerar som bäst, tänker du inte på oss, även om vi finns med dig dygnet runt.

Genom våra återvinningstjänster samlar vi in och tar hand om kommunens hushålls- och verksamhetsavfall samt bemannar och sköter Karlstads sex återvinningscentraler. Vi ger allt en andra chans och tillsammans bidrar vi till ökad återanvändning och ett mer hållbart liv för dig och ditt avfall.

Vårt uppdrag

Vi är ett medborgarägt företag. Att producera och sälja energi är en del av vårt kommunala uppdrag. Karlstads Energi AB ingår i koncernen Karlstads Stadshus AB som är helägt av Karlstads kommun. I koncernen ingår systerbolaget Karlstads El och Stadsnät AB som äger och sköter det lokala elnätet.